Met de herfst in aantocht is het weer perfect voor kampeerreisjes en buitenspelen, maar er is één probleem; het weer is ook perfect voor muggen om te paren en zich te vermenigvuldigen, en de vrouwtjes hebben vers bloed nodig om haar eieren te kunnen leggen.

Of je kinderen nu liever op hun slaapkamer spelen of buiten in de achtertuin, je wilt ze altijd veilig en beschermd houden. Veel van de methoden die gebruikt kunnen worden om je kinderen te beschermen tegen muggenbeten zijn of niet krachtig genoeg om muggen uit huis te houden, of zijn alleen effectief in het beheren van muggenbeten nadat ze zijn opgetreden.

Dit zijn enkele methoden die veel mensen kennen, die kunnen helpen in combinatie met andere methoden, maar op zichzelf niet voldoende zijn.

Klamboes: Klamboes voorkomen niet dat muggen het huis binnenkomen; ze bieden alleen een dunne barrière tussen de mug en het kind. Telkens wanneer het net verplaatst wordt, wordt de effectiviteit aangetast.

Afweermiddelen: afweermiddelen bevatten DEET, en muggenwerende middelen die meer dan 10 procent DEET bevatten zijn potentieel schadelijk voor de gezondheid van je kind. Om doeltreffend te zijn, moeten insectenwerende middelen steeds opnieuw aangebracht worden, en met kinderen kan dit moeilijk zijn om bij te houden. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je kind het onaangename gevoel of de geur van de insectenwerende middelen niet fijn zal vinden.

Kleding: Om het risico om gebeten te worden door muggen te verkleinen, zul je je kind wellicht willen aankleden met lange mouwen; echter, dit is een onpraktische methode, en zal erin resulteren dat je kind zich ongemakkelijk voelt tijdens het warme weer.

Klamboe miguelito

Klamboe miguelito

Klamboe katoen

Klamboe katoen

Gewoonten: Voorkom dat je kinderen voor zonsopgang naar buiten gaan en zorg ervoor dat ze binnen zijn voordat het begint te schemeren. Hoewel dit je kind weg zal houden van muggen wanneer deze het meest actief zijn, zijn er nog genoeg muggen tussen deze tijden in.

Tegengif: In het geval dat je kind is gebeten door een mug, kun je producten gebruiken zoals anti-bacteriële doekjes, anti-jeuk-crème, Calamine-lotion of zakjes ijs om zwelling en irritatie te voorkomen. Echter helpt dit niet tegen toekomstige beten.

Een meer effectieve manier, en minder tijdrovend dan elk ander van de hierboven vermelde methoden is om een professional in te huren om je tuin te laten sproeien met tussenpozen om muggen en ander ongedierte te doden en te voorkomen dat zich vermenigvuldigen.

Je tuin regelmatig laten besproeien is een eenvoudige oplossing dat er voor zal zorgen dat je thuis een veilige plek is voor je kinderen om te relaxen en te spelen, en het zal er voor zorgen dat jij je geen zorgen hoeft te maken om minder effectieve methoden. Veel muggenbestrijdingsbedrijven gebruiken chemicaliën die niet giftig zijn en gemakkelijk afbreekbaar, en zullen niet van invloed zijn op de plezier van je kind buitenshuis.

Bewaar de muggenspray voor het kamperen. Wanneer je kinderen thuis spelen, bescherm ze dan tegen irriterende muggenbeten door je tuin te beschermen met behulp van een professioneel muggenbestrijdingsbedrijf.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)