Het is zomer en er zijn volop muggen. Misschien heb je in winkels, tijdschriften of op tv reclame gezien voor insectenwerende middelen. Met zoveel verschillende producten die om je aandacht vragen is het moeilijk om te weten welke het meest effectief zijn. Hieronder zie je enkele beschikbare opties.

Sprays on mosquito, Anti-moustiques

Sprays on mosquito, Anti-moustiques—alexbrn (Flickr.com)

Sprays / Applicatoren

Natuurlijke sprays – Herbal sprays zijn zijn afgeleid van oliën die muggen en andere insecten natuurlijk afweren, zoals cederhout, citroengras, citronella, eucalyptus en pepermunt. Deze sprays worden aanbevolen voor jonge kinderen als een minder agressieve vorm van bescherming. Deze insectenwerende middelen hebben meestal een sterke geur en moeten om het uur opnieuw aangebracht worden. De zijn ongeveer 40 tot 80 procent effectief, dus je kunt het beste de consumentenreviews nalezen op verschillende producten voordat je een natuurlijke spray kiest.

Care Plus Deet

Care Plus Deet—Matt Silvan (Flickr.com)

Chemische middelen – Chemische sprays zijn veel agressiever en kunnen residu achterlaten wat zelfs inkt van etiketten kan vegen wanneer het op de handen achterblijft. Ze hebben ook een sterke geur; meestal is het zo dat hoe sterker de geur, hoe effectiever het product. Insectenwerende middelen op basis van DEET zijn het meest effectief en worden al decennia gebruikt.

Botanische lotions – Botanische lotions worden het meest effectief gevonden van deze applicatoren. Deze lotions, die tot 90 procent effectief zijn, kunnen goed zijn tot wel twee uur lang, en hebben een lichter gevoel op de huid. De meesten bevatten wel een klein percentage aan DEET, maar zijn nog steeds milieuvriendelijk, en hoewel ze wel een sterke geur kunnen hebben, geven ze minder geur af dan zowel de chemische als natuurlijke sprays.

Citronella candle

Citronella candle—zimpenfish (Flickr.com)

Fakkels en kaarsen

Citronella. Vergelijkbaar met citroengras is dit gras een natuurlijk insectenwerend middel. Het wordt voornamelijk gebruikt in kaarsvorm of in fakkels die in de grond kunnen worden gezet rond het gebied dat beschermd dient te worden. Kaarsen zijn meestal zo’n 40 procent effectief, en hoewel ze wel enige bescherming bieden, is het goed om ze te gebruiken in combinatie met persoonlijke applicatoren als je bang bent om gebeten te worden.

Kleding

Doordrenkte kleding – Geloof het of niet, er is zelfs chemisch doordrenkte kleding verkrijgbaar bij sommige verkopers. Het materiaal is behandeld met een gepatenteerde pesticide en weert teken, muggen en andere insecten af. Het afweermiddel gaat meestal zo’n 25 wasbeurten mee. De effectiviteit van deze producten is hoog, maar komt ook met een hoog prijskaartje en beschermt alleen het gedeelte van het lichaam dichtstbijzijnde bij het behandelde materiaal.

vogelringstation netten

vogelringstation netten—DymphieH (Flickr.com)

Netten

Klamboes zijn de enige manier om muggen buiten te houden zonder chemicaliën. Klamboes zijn licht en zeer effectief in het voorkomen dat muggen een beperkte ruimte binnen komen. Dit maakt klamboes ideaal voor het beschermen van kleine ruimtes zoals bedden, maar niet praktisch om naar buiten te verplaatsen. Probeer onze High Quality Klamboes in verschillende maten, kleuren en materialen zoals polyester, katoen of bamboe.

Vernevelsystemen voor Thuis

Vernevelsystemen voor Thuis zijn een moderne en zeer effectieve methode om muggen op afstand te houden. Deze systemen spuiten regelmatig een gedeelte van het huis en reinigen de lucht van enig ongedierte. Hoewel je nog steeds lotions of sprays nodig zult hebben wanneer je van huis gaat, zal een vernevelsysteem voor thuis ervoor zorgen dat je van je achtertuin kunt genieten zonder vette sprays of sterk geurende kaarsen en fakkels nodig te hebben.

Afhankelijk van het aantal mensen dat je wilt beschermen, hoe lang je de muggen op afstand wilt houden en de locatie, biedt elk insectenwerend middel een aantal voordelen. Sprays en lotions werken het best voor degenen die reizen, terwijl vernevelsystemen voor thuis meer geschikt zijn voor thuisgebruik. Het bedekken van armen en benen wanneer mogelijk is een goede, chemisch-vrije methode om jezelf te beschermen, maar de zomerhitte kan dit onpraktisch maken. Welk afweermiddel je ook gaat gebruiken, minder muggen betekent meer genot van je tijd buitenshuis.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)