Teken, dazen en muggen zijn enkele van de meest hinderlijke ongedierte die moeilijk zijn om vanaf te komen. Onze huizen zouden altijd vrij moeten zijn van deze insecten om zo een schone en gezonde omgeving te behouden. Zodoende is het bestrijden van muggen onze eerste verdediging in het bieden van oplossingen tegen onze insectenproblemen.

Het eerste om rekening mee te houden is om het buiten vuil-vrij te houden. Zorg ervoor dat muggen niet op zoek kunnen naar hun nieuwe broedplaats. Elimineer stilstaand water in de tuin, massa’s gemaaid gras en gedroogde bladeren, evenals weggegooide blikken en schuilplaatsen. Behoud een ordelijke omgeving door dakgoten ontstopt te houden en vrij van bladeren. Vuilnisbakken en andere containers die buiten onze huizen staan moeten ten alle tijden schoon zijn. Controleer ook of regenpijpen en andere soorten van waterafvoer goed werken. Als je thuis een zwembad hebt, zorg dan voor hygiëne door het gebied gechloreerd te houden, ook wanneer het niet in gebruik is. Plantenpotten moeten altijd vrij zijn van water, omdat dit een uitnodiging kan zijn voor muggen om hun eitjes in te leggen. Wanneer mogelijk, doe afstand van alles waar water in kan, zoals afgedankte blikjes en banden.

Nog een manier om muggen te bestrijden is door middel van verneveling. Deze methode kan zeer effectief zijn als je buitenshuise activiteiten gepland hebt staan. Een thermische vernevelaar werkt het best voor woonhuizen en kleine bedrijven. Koude vernevelaars daarentegen, zijn ideaal voor magazijnen en andere gebieden buitenshuis met ongewenste plagen om te bestrijden. Daarnaast kun je professionele ongediertebestrijding inhuren die je kan helpen met vijvers en sloten in de buurt.

Er zijn nog een paar effectieve manieren om muggen te bestrijden in individuele woningen, één daarvan is het gebruik van klamboes. Behandelde netten zijn er in verschillende maten maar hebben dezelfde functie. Ze kunnen worden gebruikt om kleine of zelfs buitenmaatse gebieden te bedekken zoals bedden en balkons. Bij het kopen van een klamboe dien je rekening te houden met de grootte. De grootte van de klamboe moet klein genoeg zijn om muggen buiten te houden, maar moet wel toestaan dat de lucht kan circuleren. Insectenvernietigers zijn nog een effectieve manier om muggen te bestrijden. Dit apparaat maakt gebruik van ultraviolet licht dat insecten doodt wanneer zij daarmee in contact komen. Echter, uit onderzoek blijkt dat deze insectenvernietigers alleen insecten doden die niet bijten, omdat muggen niet worden aangetrokken door ultraviolet licht. De muggenmagneet is vergelijkbaar met de insectenvernietiger. Dit apparaat kan erg duur zijn; echter, het is bewezen één van de meest effectieve methoden in het elimineren van muggen.

Onder de natuurlijke manieren van het afweren van insecten, is muggenspray bewezen effectief te zijn. Insectenspray helpt niet alleen bij het bestrijden van muggen, maar ook in het voorkomen van ziekten zoals malaria en knokkelkoorts. Of het nu is gebaseerd op DEET of picaridine, het gebruik van deze afweermiddelen moet gepaard gaan met de nodige voorzorgsmaatregelen om huidirritatie en andere problemen te voorkomen. Olie van citroen-eucalyptus, een plantaardige behandeling, kan ook zeer effectief gebruikt worden, zelfs met een lage concentratie DEET.

Deze verschillende methoden hebben hun voor- en nadelen; echter, elk van hen biedt zijn eigen werkzaamheid als het gaat om muggen op afstand houden.


 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Manieren om Muggen te Bestrijden, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Filed under: Klamboe

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!