Het meest gebruikte klamboeproducten

Het meest gebruikte materiaal voor klamboes is polyester. Dit materiaal is prima voor netten (maar niet voor shirts!) omdat polyester erg duurzaam is, en het is ook makkelijk schoon te maken. Het is geen natuurlijke vezel; daarom kan vuil zonder veel problemen van worden verwijderd, en het kan zo nu en dan ook gewassen worden (indien het hele jaar door gebruikt) voor een nog betere wasbeurt. Er zitten over het algemeen 156 gaatjes in per vierkante inch, of 25 gaatjes per vierkante centimeter. Deze nummers zijn volgens de World Health Organization-standaarden en worden door de meeste fabrikanten nageleefd.
Producten

Muskietennetten worden verdeeld in twee verschillende producten, waaronder jassen en petten met gezichtsmaskers, en gewone netten voor over dekken en tuinhuisjes, en natuurlijk klamboes en net-tenten.

Beschermende jassen en petten kunnen erg handig zijn bij het wandelen of het werken nabij moerassen waar tal van stille wateren zijn voor muggen om hun eitjes in te leggen en zodoende voor meer bloedzuigende nakomelingen zorgen!

‘s Nachts is een klamboe – zij het een rond gevormde of een vierkant gevormde of zelfs een stand-alone IGLO-tent, een goede manier om de muggen op afstand te houden en er voor te zorgen dat je niet gebeten wordt, zodat je een goede nachtrust krijgt.

Klamboe majestic

Klamboe Majestic

Klamboe Katoen sm

Klamboe Katoen ‘Double’

Klamboe bamboo twin

Klamboe bamboo ‘Twin’

Insecticiden

Een andere factor is tegenwoordig  dat insecticiden nu worden toegevoegd aan het oppervlak en soms in de vezels van het net. De Wereld Gezondheids Organisatie heeft de insecticiden die fabrikanten gebruiken goedgekeurd. Deze insecticiden komen van natuurlijke bronnen. Ze zijn voor vrijwel iedereen veilig, maar kunnen soms voor irritatie zorgen voor mensen met een allergie. Je kunt zoeken naar “klamboes behandeld met insecticiden” op de website van de WGO voor een volledige samenvatting over hun bevindingen.

Deze insecticide is niet essentieel, aangezien je veilig bent met of zonder de insecticide. Echter, behandelde netten spelen wel een vitale rol in het verminderen van de muggenpopulaties in gebieden waar malaria vele mensen doodt en vele mensen ziek maakt. Samen met insecticiden verlagen behandelde klamboes het aantal mensen die sterven aan malaria en malaria oplopen. Sterker nog, een paar jaar geleden gingen er jaarlijks een tot twee miljoen mensen dood aan malaria, dat aantal is nu gedaald tot minder dan 900,000 doden per jaar volgens het Roll Back Malaria Programma.

Dus denk na over wat je nodig hebt, doe onderzoek, en kies dan de producten die jou gaan helpen muggenbeten te vermijden, of je nu reist, thuis bent of buitenshuis werkt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)